Luna securității cibernetice: Sfaturi de la Furnica VPN

Bitdefender

12 Octombrie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Luna securității cibernetice: Sfaturi de la Furnica VPN

Octombrie este Luna securității cibernetice așa că venim cu noi sfaturi în cadrul campaniei Cybersecurity Pets. Bogdan Botezatu, Director of Threat Research, ne prezintă Furnica VPN, un mare fan al rețelelor private virtuale (VPN).

Oamenii s-au inspirat întotdeauna din natură în încercarea de a-și extinde orizonturile. Am studiat păsările pentru a înțelege designul aripilor și pentru a crea avioane elegante care pot zbura dintr-un colț al lumii în altul. Am cercetat animalele marine pentru a crea nave care pot traversa oceanele. Ne poate ajuta oare natura să ne îmbunătățim și experiența pe internet? Se pare că da.

Furnicile folosesc tuneluri pentru a se feri de pericole naturale. Deși trăiesc în colonii strâns unite, le place intimitatea. Furnica VPN este aici pentru a da câteva sfaturi:

„Rețeaua privată virtuală este o invenție fascinantă! VPN-urile oferă o rețea de tuneluri care îți asigură siguranța online, departe de privirile indiscrete și de pericole. Nimeni nu poate vedea cine ești, unde navighezi sau ce faci. Mă bucur să văd că oamenii se inspiră din coloniile furnicilor pentru a-și optimiza și securiza experiența pe internet. Îmi înclin antenele!”

Furnica VPN are dreptate. Infractorii cibernetici îți pot spiona comunicările dacă nu iei măsuri pentru a-ți proteja confidențialitatea, chiar dacă navighezi incognito. Și este deosebit de important să utilizezi un VPN atunci când te conectezi la o rețea Wi-Fi publică.

Cercetările Bitdefender arată că, în medie, utilizatorii de internet au conturi pe opt platforme online, variind de la rețele sociale și platforme de cumpărături online până la platforme de streaming video, furnizori de utilități și multe altele. Infractorii cibernetici încearcă să pună mâna pe aceste date și să le folosească împotriva noastră.

În timp ce majoritatea site-urilor web folosesc HTTPS, versiunea securizată a Hypertext Transfer Protocol, multe încă nu o folosesc, ceea ce înseamnă că dacă le accesezi ești vulnerabil la privirile indiscrete ale hackerilor. Soluțiile VPN îți permit să rămâi cu un pas înainte, criptând întregul trafic transmis de dispozitiv.

BitdefenderVPN nu numai că îți protejează confidențialitatea și securitatea, ci include și un anti-tracker și un ad-blocker. În plus, îl poți folosi pentru a accesa conținut geo-restricționat, cum ar fi emisiuni TV și jocuri. Astea da avantaje!

Până data viitoare, rămâi în siguranță!

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader