Ianuarie este Luna Curățeniei Digitale

Bitdefender

23 Ianuarie 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Ianuarie este Luna Curățeniei Digitale

Ianuarie marchează începutul unui an nou, o oportunitate pentru mulți oameni să o ia de la capăt, să facă schimbări pozitive și să planifice noi aventuri și obiective.

De asemenea, ianuarie este cunoscută și ca „Luna curățării computerului”. Deși poate curățarea și organizarea computerului tău nu este primul lucru la care să te gândești acum, câteva mici îmbunătățiri ale dispozitivului tău te pot ajuta să ai un an mai productiv.

Iată 5 recomandări simple pentru a-ți menține computerul în stare bună de funcționare:

Înainte de a începe, creează backupuri la datele tale pentru a împiedica pierderea lor (1)

Creează backupuri la datele tale înainte de a începe să ștergi sau să elimini fișiere din dispozitivul tău. Crearea cu regularitate a backupurilor te va ajuta să recuperezi orice documente pierdute și fișiere importante în cazul în care le-ai eliminat din greșeală sau computerul tău este compromis. Poți utiliza un hard drive extern, un dispozitiv USB sau poți opta pentru un serviciu de backup în cloud care criptează fișierele, adăugând astfel un nivel suplimentar de protecție informațiilor tale.

Organizează-ți hard drive-ul și pictogramele de pe desktop (2)

Dacă obiceiurile tale de creare a fișierelor și de stocare presupun depozitarea documentelor în directoare nedenumite, cu nume de nerecunoscut, ar trebui să-ți aloci o clipă pentru a parcurge fișierele și a le șterge pe cele de care nu ai nevoie.

Nu uita să-ți golești coșul de reciclare și să ștergi orice fișiere temporare depozitate pe hard drive – acestea ocupă spațiu și pot afecta performanța computerului tău.

Atunci când renunți la fișierele și documentele inutile, verifică și programele mai vechi pe care nu le mai folosești.

Un desktop virtual dezordonat îți poate încetini dispozitivul, așa că pentru a te bucura de o experiență simplificată atunci când lucrezi sau navighezi pe internet, organizează-ți desktopul și șterge orice fișiere care nu îți sunt necesare sau duplicate.

Eliberează spațiu și curăță-ți browserul cu Bitdefender (3)

Soluțiile de securitate de la Bitdefender te pot ajuta să optimizezi și să îmbunătățești viteza dispozitivelor care rulează Windows. Instrumentul Bitdefender File Shredder te va ajuta să-ți cureți sistemul și să elimini fișierele nedorite, fără urme, în timp ce Bitdefender OneClick Optimizer elimină fișierele de tip junk și cookie-urile din browser.

Dezactivează rularea automată la pornire a programelor de care nu ai nevoie și actualizează-ți software-ul (4)

În cazul în care computerul tău pornește mai lent, este posibil ca aplicațiile inutile care rulează automat în fundal să fie cauza. Asigură-te că previi rularea aplicațiilor care nu sunt necesare atunci când se încarcă sistemul și actualizează-ți software-ul în mod regulat.

Nu uita să-ți organizezi și conturile digitale (5)

Organizarea conturilor tale online poate juca un rol important în protejarea dispozitivelor și datelor tale. Poți avea grijă de viața ta online aranjându-ți întâi marcajele și organizându-ți conturile online și parolele. Fă o listă a conturilor tale online și șterge-le pe cele pe care nu le mai utilizezi. Orice conturi care au rămas trebuie să fie asociate unor parole unice și să aibă activată autentificarea în doi pași. De asemenea, poți verifica și alte setări de securitate și, acolo unde este posibil, îți poți analiza audiența și prezența online generală pentru a reduce riscurile la adresa securității.

Fă o curățenie temeinică în contul tău de e-mail dezabonându-te de la listele de e-mailuri care nu te mai interesează și ștergând e-mailuri mai vechi care îți aglomerează inutil căsuța.

Din partea echipei Bitdefender, îți dorim un an nou bun, fără incidente cibernetice care să-ti afecteze viața digitală.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader