Ghidul de asistență tehnică în perioada sărbătorilor: Sfaturi privind configurarea parolelor și cele mai bune practici

Bitdefender

14 Decembrie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Ghidul de asistență tehnică în perioada sărbătorilor: Sfaturi privind configurarea parolelor și cele mai bune practici

Noile cercetări arată că 60% dintre consumatori sunt expuși amenințărilor cibernetice, în timp ce doar unul din 10 poate fi considerat „în siguranță” în peisajul amenințărilor actuale. Folosește acest ghid pentru a evalua postura de securitate a familiei tale, cu ocazia meselor de sărbători.

Bitdefender a efectuat un studiuanul acesta pentru a analiza comportamentele online în rândul consumatorilor, de la reutilizarea parolelor la numărul de conturi și servicii online, la partajarea detaliilor conturilor și lipsa serviciilor de securitate pe dispozitivele lor. Am descoperit că aproape 60% dintre consumatori au fost „expuși” și doar 11% ar putea fi descriși ca fiind „în siguranță” în ceea ce privește practicile lor de securitate cibernetică.

Jumătate dintre respondenți au spus că folosesc o singură parolă pentru toate conturile online și aproape o treime au doar câteva parole și le reutilizează pentru mai multe conturi. 27% la sută folosesc coduri simple, cum ar fi 1234, pentru a-și bloca telefoanele mobile, iar 11% nu își blochează deloc telefoanele mobile.

În cele din urmă, 46% au răspuns că nu le place să aleagă parole noi pentru fiecare cont nou și 38% au spus căn u le place să folosească autentificarea cu mai mulți factori.

Configurează o parolă puternică

Hackerii se bazează pe atacuri de tip dicționar și tehnici „brute force” pentru a exploata parolele slabe. Pentru ca parola să fie greu de ghicit, utilizează litere mari și mici, cifre și caractere speciale (%$^#& etc). Numărul minim de caractere conform standardelor actuale este opt. Cu toate acestea, cu cât mai multe, cu atât mai bine.

Alege parole separate pentru conturi diferite

Conform cercetării noastre, consumatorii se abonează în medie la aproximativ opt platforme online, cum ar fi YouTube, Reddit, Instagram, TikTok, Snapchat, WhatsApp etc. Poate părea enervant să ții evidența mai multor parole, dar merită dacă iei în considerare consecințele unei breșe de securitate a datelor. Folosirea aceleiași parole pentru toate conturile înseamnă că, dacă o platformă este spartă, parola ta este expusă nu doar pentru acel cont, ci pentru toate conturile pentru care ai folosit-o. În orice caz, alege neapărat o parolă diferită pentru contul bancar.

Utilizează 2FA pe fiecare platformă pe care este posibil

Autentificarea în doi pași, abreviată 2FA, este un nivel de securitate suplimentar conceput pentru a ne proteja împotriva tentativelor de preluare a conturilor. Chiar dacă parola îți este furată, hackerii nu pot pătrunde în conturile tale fără parola unică trimisă prin e-mail sau telefon. Așadar, asigură-te că activezi 2FA pe fiecare platformă care oferă această posibilitate. În zilele noastre, majoritatea o fac.

Utilizează un administrator de parole

Într-adevăr, nu este ușor să-ți amintești parolele tuturor conturilor tale online. Dar administratorii de parole nu sunt scumpi la vedere în ziua de astăzi. Indiferent dacă ești un utilizator avid de internet sau pur și simplu preferi confortul, extensia Password Manager de la Bitdefender te ajută să ții evidența parolelor, îți protejează confidențialitatea și îți permite să navighezi pe internet în siguranță. Folosind o singură parolă principală pentru a-ți accesa datele de autentificare, extensia Password manager din Bitdefender Total Securityfacilitează păstrarea parolelor în siguranță într-un portofel virtual. Dar face mult mai mult decât atât. Poate genera parole unice și sigure, îți securizează informațiile cardului bancar și alte date sensibile și îți permite să completezi automat formularele online.

Rămâi în siguranță!

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader