Ghidul de asistență tehnică în perioada sărbătorilor: Securitate cibernetică oriunde ai fi (VPN)

Bitdefender

20 Decembrie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Ghidul de asistență tehnică în perioada sărbătorilor: Securitate cibernetică oriunde ai fi (VPN)

Mult așteptatul sezon al cumpărăturilor de sărbători este în plină desfășurare. De vreme ce comercianții își încurajează clienții să facă cumpărături online, acum este momentul perfect pentru a pune la punct unele aspecte de bază ale securității cibernetice. Pentru a începe această serie, vom analiza avantajele utilizării unei rețele private virtuale și vom afla de ce ar trebui să ne încurajăm familia și prietenii să folosească și ei un VPN.

Sezonul de cumpărături „online”

Pentru că pandemia este în plină desfășurare, oamenii fac mult mai multe lucruri online decât oricând. Majoritatea comercianților chiar recomandă să optăm pentru cumpărături online acum. Dar există un dezavantaj al acestei tranziții destul de bruște, în special pentru persoanele în vârstă sau pentru cei care nu prea iau în serios securitatea cibernetică. Așadar, este un moment prielnic de a-i învăța pe cei apropiați că un VPN este esențial în zilele noastre, nu doar pentru cumpărături online.

Desigur, probabil că nu este cel mai bun subiect de discutat în timp ce vă puneți cu toții sarmale în farfurie, dar poți aborda problema după cină.

Ce este un VPN?

Un VPN îți permite să trimiți și să primești date pe internet printr-o rețea „tunel” criptată. Prin această rețea, datele sunt criptate, astfel încât numai utilizatorul și serverul știu ce se trimite. Hackerii nu pot descifra datele aflate în tranzit, chiar dacă reușesc să efectueze un atac de tip „man-in-the-middle”. Motivul? Datele tale sunt criptate.

Un VPN îți permite, de asemenea, să navighezi anonim și în siguranță. Rețelele din aeroporturi, saloane, hoteluri, restaurante și centre comerciale sunt ținte ușoare pentru atacatorii care încearcă să-ți intercepteze traficul. Un VPN te ajută să îți securizezi traficul cu criptare de grad militar, fiind imposibil ca traficul tău să fie accesat.

Mai mult decât un „avantaj” de securitate

Presiunea asupra furnizorilor de servicii de internet (ISP) este în creștere, ceea ce înseamnă că aceștia pot alege să îți limiteze lățimea de bandă, ceea ce îți poate afecta experiența în timp ce te joci sau urmărești emisiunea preferată. Dacă traficul tău este criptat, înseamnă că nimeni nu poate vedea ce faci online, nici măcar furnizorul tău de internet.

Dacă securitatea nu este preocuparea ta principală, printre avantajele VPN-ului se numără și accesul la conținut geo-restricționat, cum ar fi emisiuni TV, jocuri, muzică și platforme de streaming video. Reține că VPN nu echivalează cu protecția împotriva malware-ului, așa că îți recomandăm să le spui celor dragi să ia în considerare alegerea unui pachet de securitate pentru o protecție completă împotriva întregului peisaj al amenințărilor.

Rămâi în siguranță!

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader