Despre înșelătoriile cu monedă virtuală, asociate cu celebrități

Bitdefender

27 Iulie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Despre înșelătoriile cu monedă virtuală, asociate cu celebrități

Numărul de cazuri raportate care implică escrocherii cripto ce par a fi susținute de celebrități este în creștere și provoacă pagube mai mari victimelor din Marea Britanie, potrivit unei noi analize realizate de Santander Bank.

Fraudele cu criptomonede promovate de celebrități au generat, în medie, pagube de 11.872 de lire sterline în primul trimestru al anului 2022 - o creștere de 65% comparativ cu anul precedent, a menționat creditorul într-un raport.

„Observăm o creștere îngrijorătoare a înșelătoriilor cu criptomonede promovate de celebrități’, prin care fețele îndrăgite sunt folosite abuziv pe rețelele de socializare pentru a fura sume de bani care întorc adesea viețile oamenilor pe dos", a spus Chris Ainsley, head of Fraud Risk Management la Santander UK.

„În loc să se bucure de avantajele promise, oamenii pierd sume semnificative de bani după ce au fost păcăliți de acești infractori extrem de sofisticați”, a spus el. „Fă-ți întotdeauna temele și cercetează cu atenție orice oportunitate de investiție înainte de a plăti bani - indiferent de cine o susține.”

Numele sau conturile persoanelor publice și celebrităților sunt adesea folosite pentru a păcăli internauții naivi care doresc să investească în proiecte care promit îmbogățirea – o tactică deosebit de reușită care le-a adus escrocilor 2 milioane de lire sterline în primele trei luni ale anului 2022, potrivit Santander UK.

Escrocii folosesc platforme populare de rețele sociale, cum ar fi Facebook, Instagram și Twitter, pentru a promova oportunități false de investiții în criptomonede și pentru a folosi tactici de marketing care pun presiune pe oameni, păcălindu-i să trimită informații și să facă plăți.

Cum să îți protejezi bunăstarea financiară și datele împotriva înșelătoriilor cripto promovate de celebrități:

  • Nu crede tot ce vezi sau citești pe rețelele de socializare – criptomonedele sau platformele legate de criptomonede susținute de multe persoane nu garantează o investiție legitimă
  • Nu accesa și nu interacționa cu ofertele de investiții nesolicitate făcute prin telefon, e-mail, mesaj sau postări pe rețelele sociale
  • Fă-ți temele înainte de a configura un portofel de criptomonede și de a investi
  • Analizează orice ofertă care pare prea bună pentru a fi adevărată, mai ales dacă îți promite profituri mari
  • Nu permite niciodată nimănui să te „ajute” să configurezi conturi și să îți acceseze dispozitivul de la distanță și nu pune la dispoziție nimănui documentele de identitate
  • Utilizează o soluție de securitate pe dispozitivul tău care poate detecta linkurile frauduloase și înșelătoriile
  • Raportează orice activitate suspectă sau frauduloasă platformei de socializare, instituției financiare și poliției

Ai nevoie de ajutor pentru a te asigura că nu vei fi victima înșelătoriilor online? Soluțiile Bitdefender oferă protecție antimalware premiată și sisteme avansate anti-fraudă și anti-phishing care te avertizează ori de câte ori vizitezi un site web care ar putea încerca să te înșele. Primești și un VPN puternic cu trafic nelimitat pentru PC-ul, smartphone-ul și tableta ta, plus un modul util Password Manager care te va ajuta să îți stochezi parolele ce protejează date sensibile, printre multe alte funcții, conform planului ales.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader