Cine face backup astăzi, nu regretă nimic mâine. Ești pregătit pentru celebrarea Zilei mondiale a backup-ului de anul acesta?

Bitdefender

29 Martie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Cine face backup astăzi, nu regretă nimic mâine. Ești pregătit pentru celebrarea Zilei mondiale a backup-ului de anul acesta?

Ai pierdut un dispozitiv inteligent sau niște documente importante din cauza unei erori de hard disk? Nu te învinui prea tare, datele se pierd mai des decât ai crede.

Peste 100 de smartphone-uri sunt pierdute sau furate în fiecare minut și se estimează că 30% din toate computerele sunt deja infectate cu software periculos.

Însă, erorile produse ca urmare a acțiunilor utilizatorilor, atacurile periculoase și furtul fizic nu sunt singurele modalități prin care oamenii își pierd cele mai de preț amintiri digitale. Un accident nefericit acasă sau o defecțiune a dispozitivului poate duce la pierderi grave de date, iar șansele de a-ți recupera munca sau fișierele importante sunt foarte scăzute.

În fiecare an, de Ziua mondială a backup-ului, internauților li se reamintește despre importanța cultivării unor obiceiuri cibernetice sănătoase și realizării de copii digitale ale celor mai importante fișiere, pentru a împiedica pierderea datelor.

Cum să creezi un plan de backup

Este bine să ai cel puțin o copie a fișierelor tale importante care să fie stocată pe un dispozitiv separat offline. Cu toate acestea, cel mai bun plan bazat pe strategia ta de prevenire a pierderii datelor urmează regula 3-2-1:

·      Păstrează trei copii ale datelor

·      Utilizează două tipuri diferite de medii de stocare

·      Păstrează o copie separat

Deși poate părea excesiv, poți începe procesul de copiere a datelor utilizând un USB sau un hard disk extern pentru a-ți păstra videoclipurile, fotografiile, documentele și alte fișiere importante în siguranță.

Dispozitivul tău inteligent nu ar trebui să fie considerat o soluție de backup de încredere, deoarece poate fi piratat sau furat cu ușurință. Alege un furnizor de spațiu de stocare în cloud de încredere, cu practici de securitate solide pentru a-ți păstra datele în siguranță.

Se recomandă ca realizarea back-upului pentru documentele și datele importante să fie frecventă. Ia-ți acest angajament azi, de Ziua mondială a backup-ului,și spune-le și prietenilor și familiei tale cât de riscant este să nu facă backup pentru datele lor importante.

„Promit solemn să fac backup-uri pentru documentele importante și amintirile mele neprețuite pe 31 martie.”

Acestea fiind spuse, de ce să nu folosești și o soluție de securitate pentru a-ți proteja datele împotriva infractorilor cibernetici și atacurilor periculoase? Vezi noul pachet de securitate și confidențialitate 3-în-1 de la Bitdefender, care nu include doar soluția noastră premiată Bitdefender Total Security, ci și un VPN puternic și o modalitate ușoară de a securiza parolele și alte date sensibile.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader