Ce înseamnă frauda comisă prin crearea unui cont nou și cum să o previi

Bitdefender

23 Iunie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Ce înseamnă frauda comisă prin crearea unui cont nou și cum să o previi

Infractorii cibernetici lansează atacuri bazate pe ingineria socială împotriva organizațiilor și utilizatorilor individuali pentru a le fura informațiile, precum numele, data nașterii și datele de asigurare socială și pentru a comite fraude la scară mare.

Prin intermediul unei fraude bazate pe crearea unui cont nou, infractorii deschid conturi bancare, contractează împrumuturi sau credite utilizând identități furate sau artificiale, victimele devenind astfel răspunzătoare pentru pierderi uriașe de bani și confruntându-se cu probleme de natură juridică.

Utilizatorilor le este dificil să facă față acestui tip de fraudă, majoritatea neavând habar că sunt victime până când le bat la ușă creditorii.

Hackerii n-au nicio intenție să plătească datoria acumulată pe cardul de credit deschis în numele tău și, pentru că poate dura luni de zile până să observi semnalele de alarmă, este esențial să îți iei măsuri de securitate preventive pentru ca bunăstarea ta financiară să nu fie prea mult afectată:

Respectă aceste practici recomandate pentru a reduce șansele de a deveni victimă:

  • Rupe în bucăți documentele cu caracter sensibil pe care vrei să le arunci la gunoi, inclusiv extrasele bancare, documente de asigurare și medicale sau declarații fiscale.
  • Utilizează o soluție de securitate pe dispozitivele tale pentru a-ți proteja datele personale împotriva hackerilor
  • Utilizează un VPN atunci când faci plăți, tranzacții bancare sau când călătorești
  • Șterge complet toate datele de pe dispozitivele inteligente pe care intenționezi să le vinzi sau să le donezi, pentru a te asigura că nimeni nu-ți poate folosi datele pentru a comite infracțiuni.
  • Nu interacționa cu mesajele nesolicitate trimise prin e-mail, SMS sau mesaj direct și nu-ți distribui datele financiare sau informațiile personale prin link-uri neverificate.
  • Utilizează parole unice pentru toate conturile tale online și activează autentificarea în doi pași.
  • Ai în vedere blocarea accesului la credite. Acest lucru poate împiedica o eventuală fraudă comisă prin crearea unui cont nou, dacă ești în pericol sau dacă crezi că securitatea ta a fost compromisă.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader