Cum funcționează noul App Traffic Optimizer din Bitdefender Premium VPN

Bitdefender

23 Februarie 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Cum funcționează noul App Traffic Optimizer din Bitdefender Premium VPN

Încălcarea confidențialității poate îmbrăca forme diferite în mediul online, cum ar fi supravegherea de către autorități guvernamentale, urmărirea mascată și monitorizarea traficului. Pe măsură ce aceste tipuri de intruziune devin tot mai comune, instrumentele specializate pe astfel de probleme, precum VPN-ul, te pot ajuta să îți protejezi viața privată.

Soluțiile VPN redirecționează traficul printr-un tunel securizat, utilizând algoritmi robuști de criptare pentru a-l proteja. Însă această combinație de tehnici poate prezenta o serie de dezavantaje, legate în principal de viteza conexiunii.

Mai mulți factori pot provoca o viteză mai mică a conexiunii, cei mai des întâlniți fiind distanța față de serverul la care te conectezi, traficul în rețea și utilizarea intensă a lățimii de bandă.

Unele aplicații sunt mai solicitante decât altele

Anumite aplicații și servicii, precum platformele de streaming, clienții de torrente și jocurile utilizează o lățime de bandă mai mare. Utilizarea lor continuă ți-ar putea afecta viteza conexiunii.

De exemplu, este posibil să te confrunți cu întârzieri mari când te joci online dacă îți setezi în același timp clientul de torrente să descarce fișiere în fundal. Sau ai putea avea parte de o viteză mică la descărcare dacă ai lansat, în același timp, un joc care ocupă o mare parte din lățimea de bandă.

Direcționarea traficului tău printr-un tunel VPN îți supune deja conexiunea la o oarecare încetinire; exercitarea unei presiuni suplimentare asupra conexiunii tale ți-ar putea afecta grav experiența online.

În această situație, soluția cea mai evidentă ar fi să închizi aplicația sau serviciul care suprasolicită lățimea de bandă și de care nu ai nevoie chiar atunci. O altă soluție mai convenabilă, însă, este să îți gestionezi corect traficul.

Stabilirea priorităților pentru traficul aplicațiilor

Bitdefender VPN îți prezintă App Traffic Optimizer, o funcție nouă care te poate ajuta să eviți încetinirea conexiunii VPN prin stabilirea unor priorități pentru aplicații.

Această caracteristică îți permite să decizi ce aplicații ar trebuie să primească un trafic mai mare și apoi alocă resursele în mod corespunzător. De exemplu, dacă ești într-o conferință și observi că apelul tău are o calitate sub cea normală, App Traffic Optimizer îți permite să prioritizezi traficul la aplicația dorită pentru a te bucura de rezultate mai bune.

În mod normal, într-o situație similară, utilizatorii VPN ar închide toate procesele care le afectează viteza de pe dispozitivele lor sau ar dezactiva conexiunea prin VPN. Cu App Traffic Optimizer, te poți bucura de protecția datelor confidențiale fără întrerupere și fără să compromiți viteza conexiunii tale.

App Traffic Optimizer

Pentru moment, această caracteristică este disponibilă doar pe dispozitivele Windows și permite prioritizarea traficului în favoarea unei singure aplicații. Urmează acești pași simpli pentru a o activa și configura:

  1. Lansează clientul Bitdefender VPN Windows
  2. Clic pe butonul în formă de rotiță din panoul lateral pentru a accesa setările clientului
  3. Accesează pagina Setări generale
  4. Activează caracteristica App Optimizer
  5. Clic pe butonul +
  6. Navighează în locația în care se află aplicația pentru care dorești să optimizezi traficul
  7. Conectează-te din nou la serverul VPN dorit

Este important să restabilești conexiunea VPN după ce activezi caracteristica App Optimizer, în special atunci când adaugi sau elimini aplicații din listă.

Optimizează traficul fără să oprești conexiunea la VPN

Dacă ai simțit vreodată că VPN-ul la care ești conectat îți îngreunează conexiunea, iar viteza mică îți pune piedici constant, poate există un răspuns mai bun decât dezactivarea VPN-ului.

Caracteristica App Traffic Optimizer a Bitdefender VPN îți permite să prioritizezi traficul în favoarea celor mai importante aplicații de pe dispozitivul tău, fără să-ți expui conexiunea la riscuri în materie de confidențialitate.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader