Bitdefender sărbătorește 20 de ani ca lider în domeniul securității cibernetice

Florin TALPEȘ

04 Noiembrie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Bitdefender sărbătorește 20 de ani ca lider în domeniul securității cibernetice

Noiembrie 2021 este o lună specială pentru Bitdefender, întrucât sărbătorim cea de-a 20-a aniversare a companiei. Am avut un parcurs entuziasmant de la înființarea noastră în 2001. Am străbătut un drum lung și am devenit unul dintre cei mai de încredere lideri ai securității cibernetice din lume. Astăzi protejăm datele a milioane de familii și a mii de companii din 170 de țări.

Vedem această aniversare ca pe un exemplu puternic al rezilienței continue a companiei de-a lungul anilor și ca pe un semn de speranță pe timp de pandemie. Astfel de aniversări, sărbătorite în mod responsabil, aduc bună dispoziție, comuniune și un sentiment de mândrie într-o perioadă atat de dificilă. Aduc empatie și un sentiment de apartenență la comunitate.

Sărbătorim povestea și realizările noastre

Povestea noastră a început acum mai bine de 30 de ani, imediat după căderea blocului sovietic în 1990, când soția mea Măriuca și cu mine am fondat una dintre primele companii private de dezvoltare de software din România. Un incident nefericit care a implicat un virus, o dischetă și un client nemulțumit a ajuns să reprezinte un moment definitoriu pentru viața mea. După ce am descoperit că un virus a fost transmis unui client fără a fi detectat, am lucrat cu echipa de ingineri pentru a dezvolta o soluție mai bună, astfel încât situația să nu se repete. Când am realizat că soluția pe care am dezvoltat-o i-ar putea ajuta pe alții mult mai mult decât ceea ce era atunci disponibil pe piață, am avut un moment de revelație. Așa s-a născut ideea de a crea Bitdefender.

De la începutul modest într-un mic birou din București, până la aproape 2.000 de angajați în toată lumea, inclusiv o echipă de elită de cercetători, ingineri și matematicieni, creșterea continuă și succesul Bitdefender rămân concentrate pe o singură misiune: combaterea criminalității cibernetice.

Angajamentul nostru față de această luptă purtată de-a lungul mai multor decenii a adus realizări semnificative, de la brevete pentru inovații tehnologice în detectarea amenințărilor, tehnologii machine learning și inteligență artificială, până la descoperiri importante de noi amenințări informatice. Aceste realizări au influențat semnificativ întreaga comunitate a securității cibernetice, nu doar activitatea clienților noștri. Un aspect de care suntem deosebit de mândri este programul nostru de instrumente pentru decriptare. Până în prezent, am dezvoltat 20 de instrumente de acest fel pe care le-am pus gratis la dispoziția victimelor amenințărilor de tip ransomware.

Bitdefender este recunoscută ca lider în securitate cibernetică de către companii de analiză de top, inclusiv Gartner, IDC și Forrester. Am primit mai multe distincții din partea MITRE, AV-TEST, AV-Comparatives și alte laboratoare independente de testare de top pentru capacitatea noastră de neegalat de a detecta amenințări informatice în orice mediu, inclusiv mobil și cloud.

Ne mândrim cu oamenii noștri

Fără o bază solidă de muncă în echipă și fără dăruire, Bitdefender și realizările sale nu ar fi fost posibile. Mai simplu spus, succesul Bitdefender se datorează oamenilor săi, mai ales în aceste vremuri dificile în care pandemia ne ține mai departe unii de ceilalți decât ne-am dori.

Fără oamenii Bitdefender, nu am fi astăzi aici. De la diviziile de inginerie, vânzări, finanțe, resurse umane, marketing, IT și asistență, până la laboratoarele noastre de elită, toate echipele joacă un rol special în îndeplinirea misiunii noastre de a asigura protecție continuă. Munca lor grea face o diferența enormă pentru atât de mulți clienți.

Sursa noastră zilnică de inspirație

Clienții noștri ne inspiră în fiecare zi. Ei au încredere în noi pentru a le proteja cele mai valoroase date și este o onoare și un privilegiu să îi deservim. Suntem onorați să le punem la dispoziție întreaga noastră expertiză de două decenii în securitate cibernetică și să îi ajutăm să iși atingă și să își depășească obiectivele.

Am avut ocazia să lucrăm cu parteneri și furnizori dintre cei mai buni din lume. Fiecare dintre aceștia reprezintă o extensie a echipei noastre și joacă un rol crucial în a ajuta Bitdefender să ofere servicii de calitate, optimizate constant, într-o piață în care cererea de soluții de securitate este în creștere.

Privim spre viitor

Este greu de prezis cu exactitate cum va evolua lumea digitală în următorii 20 de ani. Cert este însă că securitatea cibernetică va rămâne întotdeauna importantă pentru familiile care doresc să-și protejeze fotografiile, identitatea și confidențialitatea online, pentru companiile care își fac griji cu privire la furtul de proprietate intelectuală și atacuri ransomware și pentru guvernele preocupate de siguranța cetățenilor. Indiferent de provocările cu care ne vom confrunta, nu ne vom da bătuți.

Luna aceasta sărbătorim trecutul și îi admirăm pe toți cei care au jucat un rol important în istoria noastră. Suntem încântați de ceea ce ne rezervă viitorul, cu atât mai mult cu cât realizările noastre ne vor ajuta să îl definim. Sunt extrem de mândru de istoria noastră și de compania pe care am construit-o. Sunt onorat să conduc o echipă globală ce luptă zi de zi pentru o lume digitală mai sigură.

tags


Autor


Florin TALPEȘ

Co-founder & Chief Executive Officer, Florin Talpes is a visionary tech entrepreneur who together with his wife Mariuca, founded one of the first private software companies in post-communist Romania.

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader