Bitdefender Password Manager – securitate și protecție proactivă într-o singură aplicație

Bitdefender

15 Martie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Bitdefender Password Manager – securitate și protecție proactivă într-o singură aplicație

Bitdefender Password Manager este un serviciu securizat disponibil pe mai multe platforme, care le oferă utilizatorilor instrumentele de care au nevoie pentru a rămâne în siguranță într-o lume în care breșele de securitate și vânzarea ilegală a datelor confidențiale pe Darknet sunt la ordinea zilei.

Înainte, oamenii aveau doar câteva conturi online, așa că nu era prea dificil să țină minte câteva parole. De-a lungul timpului, oamenii au început să aibă nevoie de un număr din ce în ce mai mare de conturi, iar cerințele de securitate pentru fiecare dintre ele fie au rămas la fel fie au crescut în complexitate, având niveluri suplimentare. Nu ne mai putem baza pe memoria umană pentru a gestiona eficient toate aceste parole.

Problema parolelor este una complicată pentru că oamenii folosesc mai multe dispozitive în viața lor de zi cu zi. Sincronizarea dispozitivelor devine o problemă atunci când creezi o parolă pe un dispozitiv și te aștepți ca aceasta să fie recunoscută de toate celelalte dispozitive ale tale.

Metoda greșită

Multe dintre problemele de securitate din prezent apar pentru că oamenii nu pot gestiona numărul exagerat de parole pe care trebuie să le administreze și să le rețină. De aceea, ei tind să facă următorul lucru bun, și anume să folosească aceleași parole pentru toate conturile lor, uneori cu mici modificări de la un serviciu la altul.

Chiar dacă parola reutilizată este una complexă și puternică, o singură breșă de securitate este suficientă pentru a compromite toate conturile online securizate cu parola respectivă. Infractorii care vând date de autentificare furate știu că reutilizarea parolelor este un lucru des întâlnit, de aceea, una dintre primele măsuri pe care aceștia le iau este să verifice dacă parolele se potrivesc și altor servicii online.

Metoda corectă

Experții în securitate recomandă întotdeauna utilizarea unor parole puternice și unice, dar nu se așteaptă ca cineva să le rețină pe toate. De aceea, aplicația Password Manager de la Bitdefender este un instrument necesar în ziua de azi.

Acum nu mai trebuie să memorezi toate parolele și, mai mult, poți crea și utiliza parole care îndeplinesc cele mai stricte standarde de securitate fără să-ți pese pe ce dispozitiv le-ai creat, pentru că aplicația face parte dintr-un ecosistem sigur și este disponibilă pe toate platformele, indiferent că vorbim de Windows, macOS, Android sau iOS.

Hackerii au nevoie de mult timp pentru a sparge parolele sau datele de autentificare criptate dintr-o bază de date. De obicei, cu cât parola este mai complexă, cu atât este nevoie de mai mult timp pentru un atac de tip „brute force”. Alege o parolă suficient de diversă, care să includă caractere speciale, cifre și majuscule, pentru ca un atac de tip „brute force” să devină aproape imposibil.

Din păcate, reținerea parolelor devine la fel de imposibilă. De aceea, ar trebui să pasezi această sarcină unui manager de parole care poate să genereze parole complexe și să le rețină în locul tău.

Desigur, având în vedere valoarea intrinsecă a parolelor, păstrarea lor în siguranță este la fel de importantă precum punerea lor la dispoziție pe dispozitivele utilizatorului în orice moment. De aceea, aplicația Password Manager de la Bitdefender integrează cel mai înalt standard de algoritmi criptografici: protocoalele AES-256-CCM, SHA512, BCRYPT, HTTPS și WSS pentru transmiterea datelor. Mai mult, toate datele sunt criptate și decriptate local și un singur deținător de cont are acces la parola master.

E de la sine înțeles că o parolă puternică este esențială pentru siguranța unui cont, dar nu trebuie să uităm că depinde și de nivelul de securitate al întregului sistem sau al browserului. Pe scurt, nu contează cât de bună este parola, dacă lipsa unei soluții de securitate îi permite unui hacker să compromită întregul sistem de operare, de exemplu, cu un malware troian care monitorizează ce tastează utilizatorul.

Cireașa de pe tort

Deși simplul acces la un manager de parole sigur și disponibil pe mai multe platforme este foarte util, utilizatorii pot face multe alte lucruri cu o astfel de aplicație, în special când vine vorba de datele personale.

Același algoritm utilizat de aplicație pentru a completa automat datele de autentificare îi poate ajuta pe utilizatori să salveze datele cardurilor de credit. Astfel, toate aceste date sunt stocate local și utilizatorul este singurul care le poate accesa cu ajutorul parolei master.

Aplicația îi ajută pe utilizatori să identifice și să șteargă parolele duble și îi informează dacă s-a produs o breșă de securitate care le-a dezvăluit datele confidențiale în mediul online. Password Manager monitorizează constant dacă există breșe de securitate și alertează utilizatorii în cazul în care numele de utilizator, adresele de e-mail, parolele sau cardurile de credit ale acestora au fost expuse.

Aplicația mai folosește și funcționalitățile de securitate ale fiecărui dispozitiv, precum parole master, amprente sau recunoașterea facială. Ea permite și importarea datelor de la alte aplicații de tip manager de parole, pentru ca utilizatorii să poată trece de la altă aplicație la Bitdefender Password Manager fără probleme.

Luând în considerare toate aceste caracteristici, este ușor să-ți dai seama de ce aplicația Password Manager este singura de care ai nevoie pentru a avea grijă de parolele tale.

Aplicația Password Manager de la Bitdefender este disponibil pe bază de abonament pentru Windows și macOS, ca extensie pentru majoritatea browserelor principale și ca aplicație separată pentru iOS și Android.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader