Bitdefender a fost votată cea mai populară soluție de securitate pentru dispozitive mobile în sondajul realizat de AV-Comparatives

Bitdefender

07 Aprilie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Bitdefender a fost votată cea mai populară soluție de securitate pentru dispozitive mobile în sondajul realizat de AV-Comparatives

Securitatea cibernetică este adesea considerată a fi importantă doar pentru desktop-uri, dar multe amenințări cibernetice ne vizează și prin intermediul telefoanelor. De la escrocherii de tip phishing la aplicații mobile contaminate, telefoanele noastre sunt la fel de vulnerabile la amenințările cibernetice; uneori chiar mai vulnerabile, dacă nu suntem vigilenți.

Într-un sondaj global la care au participat 2.483 de respondenți, AV-Comparatives a concluzionat că Bitdefender Mobile Security este, în general, cea mai populară soluție de securitate pentru dispozitivele mobile din lume.

Acest lucru este valabil mai ales în America de Nord și America de Sud/Centrală, unde oferta noastră pentru telefoanele mobile se situează pe primul loc. De asemenea, Bitdefender se numără printre primii patru furnizori de securitate pe fiecare continent, ceea ce înseamnă că ocupă o poziție mai bună decât toate mărcile concurente, potrivit raportului.

Respondenții au venit din 98 de țări diferite, în mare parte din America și Europa. Sursa: av-comparatives.org

Potrivit unei constatări cheie, mai mult de o treime dintre respondenți au recunoscut că nu folosesc nicio soluție de securitate pentru telefonul lor. În urma unui sondaj recent realizat de Bitdefender, au fost trase concluzii similare, răspunsurile respondenților fiind bazate pe concepții greșite despre soluțiile de securitate, cum ar fi faptul că nu au nevoie de o astfel de soluție pentru telefon, nu au încredere în furnizorii de soluții antivirus, ratele de detecție ale soluțiilor sunt scăzute sau soluțiile trimit prea multe avertismente false. Însă, astfel de scuze sunt exact motivul pentru care șase din zece utilizatori de internet s-au confruntat cu cel puțin o amenințare cibernetică în ultimul an. Realitatea este că securitatea telefoanelor mobile a devenit extrem de importantă în ultima vreme.

De exemplu, este bine cunoscut faptul că dispozitivele Android sunt susceptibile la malware, nu doar pentru că permit obținerea aplicațiilor din surse neoficiale, ci și din cauza aplicațiilor „oficiale” care sunt de fapt compromise.

În plus, atacurile bazate pe inginerie socială și înșelătoriile de tip phishing transmise prin SMS-uri au fost în creștere în ultimii ani, nu doar pe Android, ci și pe iOS. Mai grav este că victimele cad în aceleași capcane de mai multe ori, pe măsură ce infractorii își îmbunătățesc tacticile de păcălire și de falsificare.

Bitdefender Mobile Security blochează cu succes aceste amenințări, plus multe altele. În plus, consumă un volum mic al resurselor telefonului, deoarece rulează în fundal, nu folosește prea multă memorie RAM și nu consumă bateria.

Conform testărilor independente realizate de AV-Comparatives, Bitdefender are o rată de protecție de 100% cu zero rezultate fals pozitive. Specialiștii au lăudat Bitdefender pentru gestionarea automată a problemelor legate de securitate și confidențialitate în numele utilizatorului și au stabilit că soluția consumă mai puțin de 3% din baterie.

Majoritatea respondenților care au participat la sondajul AV-Comparatives au declarat că sunt mulțumiți de soluția lor actuală de securitate, 85% declarând că sunt mulțumiți sau foarte mulțumiți.

Luna trecută, AV-TEST din Germania, o altă companie independentă de top de testare a soluțiilor de securitate cibernetică, a stabilit că Bitdefender este cea mai bună alegere pentru consumatori pentru al doilea an consecutiv.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader