Asigură-te că parola ta nu conține niciun cuvânt din dicționar

Bitdefender

08 Septembrie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Asigură-te că parola ta nu conține niciun cuvânt din dicționar

Dl Tarkan din Maryland încă nu s-a recuperat după ce a fost victima unui furt de identitate. Coșmarul a început în urmă cu doi ani, când a încercat să își acceseze contul de Gmail.

„Îmi foloseam dispozitivul iPhone”, a spus el. „Atunci când am încercat să-mi accesez contul de e-mail, a apărut o notificare care spunea că parola este incorectă, ceea ce însemna că nu puteam accesa contul.”

El a spus că telefonul său a început să prezinte numeroase semne de compromitere. „A început să facă streaming de conținut pornografic, camera se activa de una singură și era clar că o altă persoană opera telefonul meu mobil,” a adăugat acesta.

Dl Tarkan a început să investigheze îndeaproape problemele, deoarece nu își mai putea accesa mai multe conturi online. „A trebuit să îndur stresul pe care l-a presupus schimbarea conturilor academice, conturilor bancare, conturilor de eBay, de Amazon, și tot așa”, a adăugat dl Tarkan.

Lucrurile s-au agravat atunci când a primit un apel telefonic de la un recuperator de creanțe. A căutat chiar și asistență juridică și a fost nevoit să își blocheze codul numeric personal în acea perioadă. El a menționat unele taxări frauduloase asociate cardului său de credit, inclusiv achiziții efectuate în Texas și curse cu Uber.

În ciuda faptul că a contactat poliția, vinovatul nu a fost identificat. Cu toate acestea, dl Tarkan recomandă utilizatorilor să se asigure întotdeauna că telefoanele lor dispun de cele mai recente patch-uri de securitate, deoarece își amintește de momente în care amâna sau evita să facă actualizări de software.

În momentul în care a avut loc incidentul, acesta nu folosea o soluție de securitate. Totuși, a vrut să se asigure că previne riscurile viitoare asupra bunăstării sale financiare și fizice și și-a perfecționat igiena în mediul online.

„Mi-am schimbat adresele de e-mail, numărul de telefon, am ales să folosesc servicii de monitorizare a cardului de credit, am început să folosesc VPN și m-am înscris la cursuri de securitate cibernetică”, a declarat acesta. „Nu furniza terților informații reale despre tine și nu utiliza aceeași parolă pentru mai multe conturi”, a mai adăugat el. „Parola nu trebuie să conțină niciun cuvânt din dicționar.”

Notă: Mărturia din acest articol face parte dintr-o serie de interviuri cu clienții Bitdefender  care au fost victimele furturilor de identitate sau incidentelor de hacking. Scopul acestui raport este de a crește gradul de conștientizare cu privire la furturile de identitate, la fraude și la dificultățile cu care se confruntă victimele când se recuperează după astfel de incidente.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader