Ai mai făcut backup datelor tale în ultima vreme? Nu te lăsa păcălit de 1 aprilie - Realizează backup pentru datele tale de Ziua mondială a backup-ului

Bogdan BOTEZATU

29 Martie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Ai mai făcut backup datelor tale în ultima vreme? Nu te lăsa păcălit de 1 aprilie - Realizează backup pentru datele tale de Ziua mondială a backup-ului

Pe măsură ce oamenii devin din ce în ce mai activi în mediul online ca urmare a restricțiilor de izolare, probabilitatea de pierdere a datelor a crescut.

Pe 31 martie este Ziua mondială a backup-ului, ziua în care fiecare internaut trebuie să-și amintească de importanța realizării backup-ului.

De ce ar trebui să realizezi backup pentru datele tale?

Principalul scop al backup-ului este acela de a te ajuta să îți recapeți rapid fișierele în cazul în care un dispozitiv este compromis sau dacă îți sunt furate datele.

De la accidente acasă, furturi de dispozitive, erori de hard disk sau atacuri periculoase, pierderea fișierelor, videoclipurilor sau documentelor importante este doar o chestiune de timp. Cu toate că numeroase scenarii pot avea ca rezultat pierderea datelor, șansele ca dispozitivele să funcționeze necorespunzător și posibilitatea de infectare cu malware care criptează datele au crescut exponențial de la trecerea la munca de la distanță.

Atacatorii vizează furtul datelor utilizatorilor sau pretinderea recompenselor în schimbul returnării acestora. Chiar dacă te numeri printre utilizatorii pricepuți într-ale tehnologiei, merită să dedici timp pentru a asigura siguranța datelor tale.

Fie că este vorba de videoclipurile și fotografiile digitale ale familiei tale, documente școlare sau proiecte de la muncă, acestea pot fi de neînlocuit odată furate sau pierdute. Mai mult, pierderea datelor și contractelor cu caracter sensibil ale companiilor ar putea atrage cu sine probleme de ordin legal și pătarea reputației companiei la care lucrezi. Realizarea periodică a backup-ului pentru datele tale te poate feri de consecințe grave.

Modalități simple de realizare a backup-ului

Realizarea backup-ului pentru datele tale necesită timp și efort. Dar nu îți face griji, te vei descurca. Poți începe prin a introduce un hard disk extern sau o unitate de stocare flash USB în computerul tău. Cu toate că aceasta poate fi o soluție portabilă și simplă, hard diskurile externe și unitățile USB se pot strica sau pot fi pierdute sau furate. Pentru un sistem optim, poți utiliza un serviciu de backup în cloud. Furnizorii de spațiu de stocare în cloud se pot diferenția în funcție de viteza de încărcare, capacitatea de stocare și caracteristicile suplimentare, așa încât trebuie să te documentezi înainte.

„Promit solemn să fac backup pentru documentele importante și amintirile mele neprețuite pe 31 martie.”

Depune jurământul de Ziua mondială a backup-ului și dă de veste prietenilor și familiei despre importanța efectuării regulate a backup-ului.

Cât timp ești ocupat încercând să alegi cea mai bună metodă de realizare a backup-ului, adaugă o soluție de securitate pentru a proteja datele tale neprețuite împotriva atacurilor periculoase și atacatorilor cibernetici.

tags


Autor


Bogdan BOTEZATU

Bogdan Botezatu este Director de cercetare a amenințărilor informatice la Bitdefender.

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader