Cum ajutăm copiii în fața hărțuirii online: Prezentare pentru profesori implicați

Bitdefender

12 Octombrie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Cum ajutăm copiii în fața hărțuirii online: Prezentare pentru profesori implicați

Cu ocazia Lunii Securității Cibernetice specialiștii Bitdefender vin în ajutorul profesorilor implicați care vor să își protejeze elevii. Citiți în acest articol mai multe despre cyberbullying/ hărțuirea online / hărțuire cibernetică și descărcați prezentarea de mai jos pentru a-i ajuta pe copii să facă față pericolelor online.

Gestionarea hărțuirii cibernetice poate părea o sarcină imposibilă, mai ales având în vedere diferitele moduri în care se poate manifesta. Adevărul este că, pentru majoritatea incidentelor, există un instrument cu adevărat util care poate atenua rapid urmările hărțuirii cibernetice: comunicarea. Dacă adulții și copiii ar ști mai multe despre subiect.

De multe ori, adulții au tendința să minimizează efectul hărțuirii online asupra copiilor. Pe de altă parte, victimele nu vorbesc des despre hărțuire cu adulții, părinții sau profesorii. Rezultatul este o mare de tăcere care ține pe toată lumea în neștiință și exacerbează efectele.

Se pare că simpla comunicare este un instrument excelent care le permite atât copiilor, cât și adulților să gestioneze hărțuirea cibernetică.

Comunicarea rezolvă majoritatea problemelor de hărțuire

Comunicarea este baza oricărei relații, fie că este între un părinte și un copil sau un profesor și un elev. Atâta timp cât adulții câștigă încrederea unui copil, comunicarea devine un instrument pentru a rezolva multe incidente de hărțuire. Dar, în același timp, adulții trebuie să știe să recunoască când un copil trece printr-un moment dificil și nu vrea să vorbească despre asta.

De exemplu, copiii expuși la hărțuirea cibernetică s-ar putea retrage din viața și activitățile de familie sau ar putea prezenta semne de depresie. De asemenea, copiii trebuie să știe câteva lucruri care nu sunt foarte evidente, chiar și pentru adulți.

Pentru a răspunde hărțuirii cibernetice, copiii ar trebui să țină cont de următoarele sfaturi:

  • Nu riposta și nu răspunde negativ – blochează și raportează persoana respectivă
  • Fă capturi de ecran în care apar comportamente negative, mesaje amenințătoare sau comentarii răutăcioase și raportează-le platformei de socializare sau poliției, în funcție de situație
  • Maximizează setările de confidențialitate pentru toate conturile și platformele de rețele sociale și asigură-te că profilul este configurat ca privat

Esența problemei este că adulții ar trebui să rețină că hărțuirea cibernetică este întotdeauna o amenințare și ar trebui să învețe să recunoască când se întâmplă. Și copiii ar trebui încurajați să ia măsurile corecte atunci când devin victime și să vorbească cu adulții din jurul lor.

Cu cât știu mai mulți oameni despre această problemă, cu atât va fi mai ușor să o preveniți sau să o rezolvați atunci când va apărea. Să folosim Luna Securității Cibernetice pentru a învăța o nouă generație cum să rămână și să se simtă în siguranță online.

Pentru a ajuta copiii, părinții și profesorii, Bitdefender a realizat o prezentare care pune în lumină toate formele de hărțuire, cu precădere acțiunile care se desfășoară în spațiul online. De asemenea, se ocupă de importanța informațiilor personale ale copiilor. Este perfectă pentru clasa a cincea sau a șasea, iar documentele însoțitoare le permit adulților să înțeleagă informațiile și să le prezinte copiilor într-un mod cuprinzător și ușor de înțeles.

Cum ajutăm copiii în fața hărțuirii online - Prezentare pentru Profesori Implicati - Bitdefender 2022

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader