Actualizează-ți dispozitivele pentru a ține pasul cu amenințările cibernetice, ne sfătuiește Cameleonul Actualizărilor

Bitdefender

26 Octombrie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Actualizează-ți dispozitivele pentru a ține pasul cu amenințările cibernetice, ne sfătuiește Cameleonul Actualizărilor

Luna internațională a securității cibernetice este aici și, cu această ocazie, lansăm o campanie interesantă pentru toți cei care ne urmăresc. În această serie din patru părți, am apelat la ajutorul a patru personaje pricepute într-ale tehnologiei, dornice să ne dea câteva sfaturi importante de securitate în timp ce navigăm pe internet. Săptămâna aceasta, îi urăm un călduros „bun venit” Cameleonului Actualizărilor.

Un nou studiu realizat de Bitdefender a arătat recent că jumătate dintre utilizatorii individuali își folosesc smartphone-ul ca dispozitiv principal pentru activități personale online, ceea ce înseamnă că securitatea mobilă este esențială pentru accesarea în siguranță a serviciilor. În plus, peste o treime dintre copii au acces nelimitat la dispozitive conectate la internet acasă, ceea ce înseamnă că riscul asociat securității este mult mai mare. Deloc surprinzător, șase din 10 utilizatori de internet s-au confruntat cu cel puțin o amenințare cibernetică în ultimul an, însă majoritatea nu folosește soluții de securitate pe dispozitivele utilizate cel mai des.

Indiferent dacă ești în dubiivizavi de avantajele utilizării unei soluții de securitate mobilă, ar trebui cel puțin să iei în considerare practicarea unei bune igiene de securitate cibernetică. Una dintre cele mai simple și mai eficiente modalități de a-ți proteja dispozitivul împotriva hackerilor este aplicarea celor mai recente actualizari de securitate.

Cameleonul Actualizărilor citește știrile periodic, așa că a decis să dea câteva sfaturi înțelepte. Ne bucurăm să-i punem la dispoziție platforma noastră.

Ca parte a Lumii Vechi, noi, Cameleonii, ne-am tot actualizat aspectul încă din Paleocen, când am apărut pentru prima dată. Îmi mențin configurația în conformitate cu mediul înconjurător pentru a ține pasul cu orice schimbări care pot apărea. În acest fel, sunt greu de observat de fiarele care pândesc din umbră, dar și de vietățile care urmează să-mi ajungă în stomac - ca această călugăriță care nu are habar ce urmează. Hap!

Profită de vorbele mele și reamintește-ți că și aplicațiile și dispozitivele tale ar trebui să se actualizeze continuu pentru a ține pasul cu cele mai recente schimbări din mediul IT. Fie că este vorba de a profita de o nouă caracteristică sau de a remedia o vulnerabilitate, actualizările de software sunt esențiale pentru a adaptarea la schimbări, fie ele bune sau rele. Peisajul se schimbă continuu. Și nu trebuie să rămâi în urmă.

Bag de seamă că inginerii IT au creat sigla actualizării inspirându-se din coada mea spiralată. Dacă mă înșel, atunci este o coincidență măgulitoare. Hap!

Cameleonul Actualizărilor are dreptate. Într-o actualizare recentă transmisă utilizatorilor de dispozitive iPhone și iPad, Apple a abordat două vulnerabilități critice care, dacă sunt exploatate corect, ar putea permite hackerilor să lanseze spyware Pegasus. Pegasus poate fi instalat fără a ridica suspiciuni pe telefoanele mobile, printr-un simplu mesaj rău intenționat trimis victimei pe WhatsApp sau alte aplicații de mesagerie instantanee. Afectează atât dispozitivele iOS, cât și dispozitivele Android. Actualizarea dispozitivelor te poate proteja împotriva unor astfel de amenințări.

Îi mulțumim Cameleonului Actualizărilor pentru că le-a transmis cititorilor noștri acest mesaj despre cât de important este să ținem pasul constant cu mediul nostru. Dacă vă place de el la fel de mult ca și nouă, accesați pagina de Instagram a Bitdefender și utilizați butonul de efecte pentru a ștampila virtual această șopârlă multicoloră pe tricoul vostru.

Cu ocazia #CyberSecurityAwarenessMonth, am extins perioada de evaluare gratuită pentru Bitdefender Total Security de la 30 de zile la 90. Descarcă pachetul și încearcă cea mai bună protecție din industrie pentru dispozitivele tale Windows, Mac, Android și iOS timp de trei luni, complet gratuit!

Rămâi în siguranță!

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader