Actualizare de confidențialitate a motorului de căutare Google: gigantul tehnologic informează că acum poți șterge rezultatele unei căutări care includ datele tale de contact

Bitdefender

05 Mai 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Actualizare de confidențialitate a motorului de căutare Google: gigantul tehnologic informează că acum poți șterge rezultatele unei căutări care includ datele tale de contact

Utilizatorii de internet pot șterge acum informații cu caracter personal precum numere de telefon, adrese de e-mail și adrese fizice din rezultatele afișate de motorul de căutare Google, conform unui anunț făcut de compania de tehnologie din SUA.

Noile opțiuni pentru ștergerea informațiilor cu caracter personal (PII) sunt menite să-i ajute pe utilizatori să se protejeze mai bine împotriva riscurilor la adresa confidențialității precum doxing-ul, amenințările specifice mediului digital precum furtul de identitate, frauda și chiar vătămarea fizică.

„Noua extensie a politicii le permite utilizatorilor să solicite eliminarea unor categorii suplimentare de informații atunci când le găsesc în rezultatele unei căutări, inclusiv date de contact personale precum numărul de telefon, adresa de e-mail sau adresa fizică”, a declarat Michelle Chang, Global Policy Lead for Search la Google. „Politica permite și ștergerea informațiilor suplimentare care pot crea un risc de furt de identitate, precum datele de autentificare confidențiale, atunci când acestea apar în rezultatele căutării”.

Deși și până acum aveam dreptul să solicităm ștergerea din rezultatele căutărilor Google a datelor cu caracter personal precum codul numeric personal, informațiile financiare și datele medicale, noua versiune a politicii gigantului tehnologic extinde cerințele de ștergere a conținutului pentru a proteja utilizatorii împotriva acțiunilor periculoase care se folosesc de orice date de contact care ar putea apărea într-o căutare pe Google.

Deși politica de confidențialitate i-ar putea ajuta pe consumatori să reducă riscurile de infracțiuni online, compania i-a avertizat pe utilizatori că ștergerea conținutului din rezultatele căutării nu va șterge datele de pe internet.

„Căutarea Google afișează informații colectate de pe toate site-urile web. Chiar dacă eliminăm conținutul dintr-un anumit rezultat Google, informațiile respective pot exista în continuare pe internet”, explică Google. „Acest lucru înseamnă că este posibil ca cineva să găsească în continuare conținutul pe pagina web care îl găzduiește, pe platformele de socializare, pe alte motoare de căutare sau în alte moduri. De aceea, vă recomandăm să contactați administratorul site-ului web și să-i solicitați să elimine conținutul respectiv”.

Le reamintim adesea internauților despre pericolele distribuirii excesive a informațiilor în mediul online și ale practicilor de securitate neglijente care le pun în pericol bunurile digitale și chiar și reputația.

Rămâneți în siguranță!

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader