8 sfaturi de securitate cibernetică pentru profesori, părinți și copii

Bitdefender

05 Septembrie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
8 sfaturi de securitate cibernetică pentru profesori, părinți și copii

Pe măsură ce copiii de toate vârstele se pregătesc să se întoarcă la clasă, infractorii din spațiul digital sunt dornici să profite de această perioadă aglomerată, țintindu-i pe părinți, elevi și profesori prin strategii de tot felul.

Cu toții suntem ținte pentru hackeri și hoți de identitate care, pe lângă faptul că ne afectează bunăstarea personală și financiară, ar putea folosi dispozitivele compromise pentru a obține acces la rețelele școlare.

Protejarea datelor tale personale și datelor copiilor tăi ar trebui să fie o prioritate de top în acest an școlar, deoarece activitatea periculoasă din mediul online continuă să amenințe siguranța și confidențialitatea utilizatorilor.

Indiferent dacă tu sau copiii tăi vă întoarceți fizic la școală sau continuați învățământul la distanță de acasă, este esențial să vă reamintiți care sunt cele mai bune practici online pentru a asigura o întoarcere în siguranță la școală.

Să aruncăm o privire la câteva recomandări cheie de securitate cibernetică pentru începerea anului școlar:

  1. Fii atent la înșelătoriile clasice legate de cumpărăturile de rechizite și la alte tentative de phishing legate de școală. Dacă faci cumpărături online de ultim moment și cauți rechizite școlare, fii cu ochii în patru după e-mailuri nesolicitate care susțin că ai câștigat diferite produse, dispozitive inteligente sau vouchere cu ocazia noului an școlar. Folosește numai site-uri web de încredere pentru a face cumpărături și utilizează un VPN pentru a-ți proteja informațiile financiare de hackerii infiltrați din rețea.
  2. Practică o bună igienă a parolelor. Asigură-te că dispozitivele și conturile școlare sunt configurate folosind parole puternice și unice. Pentru a facilita gestionarea ușoară a parolelor, ia în considerare utilizarea unui manager de parole securizat.
  3. Asigură-te că dispozitivele tale inteligente și cele ale copiilor tăi sunt protejate prin parole. Spune-le copiilor să nu-și lase niciodată laptopurile și smartphone-urile nesupravegheate sau fără parolă. Hackerii și alte persoane rău intenționate ar putea să le fure cu ușurință și ar putea extrage date sensibile.
  4. Păstrează sistemele actualizate întotdeauna și instalează o soluție de securitate pe dispozitivele tale pentru a te asigura că nu instalezi fără să știi programe malware și nu ajungi victima unui site web de phishing.
  5. Explică-le copiilor cum să creeze o prezență pozitivă în mediul online și îndeamnă-i să nu răspundă niciodată la amenințări sau la hărțuirea cibernetică.
  6. Programul de la școală poate însemna, de asemenea, mai multe conferințe video și utilizarea camerei web mai des, așadar asigură-te că soluțiile tale de securitate oferă protecție pentru camera web. Acest lucru ar trebui să garanteze că niciun program sau individ periculos nu va putea prelua controlul asupra camerei pentru a te filma pe tine sau pe copiii tăi - acoperind camera, hackerii nu vor mai putea vedea prin ea, dar asta nu înseamnă că nu vor putea să tragă cu urechea.
  7. Verifică orice aplicații legate de școală pe care copilul tău vrea să le instaleze pe dispozitiv - parcurge recenziile și politica de confidențialitate înainte de a le descărca.
  8. Învață-i pe copii să prețuiască datele lor confidențiale. Uneori, suntem la doar un clic distanță de a partaja informații personale cu străini. Spune-le copiilor să nu dea niciodată nimănui codul numeric personal, adresa de acasă sau numărul de telefon.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru a proteja toți membrii familiei în acest an școlar, aruncă o privire la planurile all-in-one de pe site-ul nostru care te pot ajuta să economisești timp și energie atunci când ai de-a face cu amenințările electronice. Siguranța ta online este preocuparea noastră principală, așa că indiferent de soluția all-in-one pe care ai ales-o, vei beneficia de protecție completă împotriva programelor malware pentru până la 10 dispozitive din casa ta, VPN cu trafic nelimitat și Password Manager. În plus, soluțiile Bitdefender au caracteristici de Control parental care îi pot ajuta pe copii să-și regleze propriul comportament online și care îi protejează de pericole, precum și caracteristici de protecție a camerei web care protejează camera PC-ului sau a laptopului tău pentru ca aceasta să nu fie utilizată de alte persoane și aplicații.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader