www

Ultimele știri

Microsoft introduce noi caracteristici de securitate în Windows 10. Soluțiile Bitdefender sunt compatibile

July 2015


Windows 10, noua versiune a celui mai folosit sistem de operare la nivel mondial, aduce unele imbunatatiri in materie de securitate, pentru consumatorii casnici, cat si pentru companii.

Dincolo de introducerea unui browser mai sigur care să înlocuiască Internet Explorer, Windows 10 își va modifica politica de licențiere, iar sistemul de operare va oferi accesul la noua versiune în mod gratuit tuturor utilizatorilor care au achiziționat Windows 7, 8 și 8.1, dacă aceștia întrunesc cerințele legate de performanțele hardware.

Pentru companii, una dintre principalele îmbunătățiri o reprezintă posibilitatea de a securiza dispozitivele prin restricționarea aplicațiilor care nu sunt semnate digital. Această caracteristică va limita o parte dintre riscurile legate de securitate asupra firmelor care lucrează cu un set minimal de aplicații, însă consumatorii individuali va trebui să înfrunte aceleași provocări legate de securitate ca în anii precedenți. Cum numărul de amenințări înregistează anual creșteri constante, specialiștii în securitate ai Bitdefender recomandă folosirea unei soluții antimalware performante.

Imediat după migrarea la noul sistem de operare, soluția de securitate instalată pe computer va solicita actualizarea pentru a deveni compatibilă cu Windows 10 sau, dacă nu există o versiune compatibilă, va fi dezinstalată.

Suita de soluții de securitate Bitdefender devine în totalitate compatibilă cu cerințele Windows 10, cu două săptămâni înainte de lansarea oficială din 29 iulie.


Share