www

Ultimele știri

Bitdefender susține echipa României la European Cyber Security Challenge 2015

July 2015


Bitdefender se alătură Serviciului Român de Informații (SRI), oferind servicii de training și consultanță echipei de 10 elevi și studenți care vor reprezenta România la campionatul pan-european European Cyber Security Challenge 2015.

Bitdefender, unul dintre cei mai importanți producători de soluții de securitate IT la nivel global, se alătură Serviciului Român de Informații (SRI), oferind servicii de training și consultanță echipei de 10 elevi și studenți care vor reprezenta  România la campionatul pan-european ''European Cyber Security Challenge 2015''.

Competiția își propune să încurajeze tinerii talentați în domeniu să se alăture eforturilor de asigurare a securității IT și va reuni concurenți din Austria, Germania, Spania, Elveția, Marea Britanie și România.

“Sprijinul companiilor private, precum Bitdefender, în susținerea tinerilor pasionați de securitate informatică este extrem de valoros pentru aceștia. Cunoștințele furnizate de experții în cyber security conectează participanții la actualitatea domeniului și apropie și mai mult tinerii de această industrie”, a declarat Florin Cosmoiu, şeful Centrului Cyberint din cadrul SRI, autoritate responsabilă de organizarea competiției naționale și de antrenarea echipei care va reprezenta România în etapa internațională a campionatului.

Campionatul acoperă domenii precum: securitate web, securitate mobilă, puzzle-uri criptografice, inginerie inversă și investigații. Pot participa la competiție tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 30 de ani, care nu deţin o diplomă de master în domeniul securității cibernetice sau similar, nici certificări sau cursuri în acest domeniu.

Primii zece clasați în competiția națională își vor demonstra abilitățile în etapa internațională, la Lucerne, în Elveția, între 19-23 octombrie 2015. Înscrierile au loc până în data de 15 iulie 2015 pe site-ul www.cybersecuritychallenge.ro.

Campionatul European de Securitate Cibernetică este susținut de Agenţia Uniunii Europene pentru Securitatea Informaţiilor şi Reţelelor (ENISA).


Share