www

Ultimele știri

Bitdefender pregătește echipa României pentru concursul pan-european ”European Cyber Security Championship 2016”

May 2016


Bitdefender va instrui echipa Romaniei in pregatirea pentru concursul pan-european ”European Cyber Security Championship 2016"

Serviciul Român de Informații anunță organizarea și în 2016 a selecției naționale pentru concursul pan-european ”European Cyber Security Championship 2016” (ECSC2016), în parteneriat cu CERT-RO și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), alături de sponsorii principali Bitdefender, Microsoft România, Orange România și Q-East Software.

Concursul, destinat tinerilor cu abilități în domeniul securității cibernetice este o inițiativă sprijinită de European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) și se derulează în conformitate cu prevederile Planului de Acțiune privind Implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică a UE, având ca obiective:
- creșterea conștientizării privind nevoia de securitate cibernetică și cunoaștere a amenințărilor
- identificarea și încurajarea tinerilor cu aptitudini deosebite în domeniul securității cibernetice
- atragerea tinerilor către sectorul IT și securitate cibernetică
- conștientizarea tinerilor cu aptitudini în domeniu cu privire la potențialul și responsabilitățile sociale pe care le au.

„Breșele în care sunt implicate companii și instituții publice din întreaga lume, precum și noile provocări de securitate din actualul context geopolitic, au întărit importanta securității cibernetice. În acest context, Bitdefender își reafirmă misiunea de lider global în cyber security și sprijină necondiționat formarea profesională a tinerilor care vor constitui viitoarea generație de specialiști în securitate IT, esențială la nivel strategic pentru toate statele”, a declarat Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist al Bitdefender.

Ediția din 2015 a ECSC a fost găzduită de Elveția și a inclus, ca participanți, pe lângă țara organizatoare, alte 5 state membre UE (Germania, Austria, Marea Britanie, Spania și România).

ECSC2015, organizată sub auspiciile excelenței și fair-play-ului, a fost câștigată de echipa Austriei, însă toate țările participante au dovedit spirit de echipă și abilități de excepție în domeniul securității cibernetice. 

ECSC2016 va fi organizat în Germania, la Dusseldorf, în perioada 7-11 noiembrie a.c..
Ca și anul trecut, fiecare țară va fi reprezentată de o echipă formată din 10 concurenți, 5 seniori (cu vârste cuprinse între 20-30 ani) și 5 juniori (cu vârste cuprinse între 14-19 ani).

Pentru a veni în sprijinul echipei selecționate să reprezinte România la ECSC2016, SRI, alături de Bitdefender și Orange România, va organiza sesiuni de training care au ca obiectiv creșterea expertizei și dezvoltarea spiritului de echipă.
 


Share