Tehnologii din Bitdefender BOX: Prevenirea Phishingului și a Fraudelor

Bitdefender

18 Decembrie 2019

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Tehnologii din Bitdefender BOX: Prevenirea Phishingului și a Fraudelor

Știm că tehnologia poate fi copleșitoare, în special când vine vorba de siguranța online. De aceea, ne dorim să vă oferim securitate cibernetică accesibilă, care poate fi controlată printr-o simplă apăsare de buton. Acest articol – parte a unei serii – are ca scop explicarea mai multor tehnologii inovatoare care reprezintă pietrele de temelie ale Bitdefender BOX.

Amenințările cibernetice au diverse forme: troieni, viermi informatici, viruși, exploatări ale unor vulnerabilități sau rootkituri – acestea sunt doar câteva exemple. Însă activitatea periculoasă înseamnă mai mult decât descărcarea și lansarea de malware pe un computer sau un dispozitiv mobil. Phishingul și frauda sunt la fel de profitabile, în special în cazul ecranelor de dimensiuni mici, cum ar fi dispozitivele mobile sau asistenții personali.

În linii mari, phishingul este o formă de fraudă prin care o persoană rău intenționată încearcă să te păcălească online, astfel încât să divulgi informații cu caracter sensibil. De obicei, acest lucru se întâmplă fiindcă răufăcătorul pretinde identitatea unei persoane de încredere.

Atacurile de tip phishing se realizează prin mail sau prin aplicații de mesagerie instantă, însă linkurile de phishing pot fi introduse și în mesajele de pe rețelele de socializare.

Și frauda presupune furtul unei identități. În cazul fraudei, infractorii cibernetici adresează solicitări periculoase subiecților vizați, direcționându-i, de exemplu, spre magazine online false.

Bitdefender BOX oferă protecție împotriva URL-urilor periculoase clasificate drept site-uri web cu conținut fraudulos sau cu conținut de tip phishing.

 

Cum ține Bitdefender BOX pasul cu lista de URL-uri periculoase?

În momentul în care atacatorii creează pagini cu conținut fraudulos, aceștia sunt conștienți de faptul că au la dispoziție un interval mic de timp până când soluțiile de securitate vor adăuga linkurile lor pe lista neagră sau până când furnizorii serviciilor de găzduire vor închide paginile pe motiv de abuz. Pentru a evita acest lucru, atacatorii își mută continuu paginile false de pe un server pe altul, schimbând constant URL-urile utilizate în campaniile lor.

Tehnologia de prevenire a phishingului și fraudelor adună laolaltă linkuri periculoase pe baza contribuției colective a peste 500 de milioane de sisteme din toată lumea. Dacă este identificat un link în cadrul unui mesaj de tip spam sau phishing, motorul nostru anti-fraudă îl analizează automat cu ajutorul modulului de Prevenire a phishingului și fraudelor.

Bitdefender BOX se bazează pe aceste informații pentru a bloca accesul la paginile cu conținut fraudulos și pentru a înlocui conținutul acestora cu o avertizare înainte ca utilizatorul să poată introduce informații cu caracter personal. Se trimite o notificare cu privire la conținutul periculos către administratorul Bitdefender BOX prin aplicația Bitdefender Central, pentru o referință ulterioară. Astfel, nu numai că ești sigur că dispui de protecție completă împotriva acestui tip de amenințări, ci poți vedea care dintre dispozitivele din rețeaua ta accesează linkuri periculoase în mod repetat.

Dacă dorești să afli mai multe despre Bitdefender BOX și capacitățile sale, poți accesa pagina produsului.

 

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader